MDMA: 7 tips die je MDMA hangover zullen verminderen!

Het festivalseizoen loopt zo’n langzaamaan tegen z’ einde. En of je nu een workshop Tuinieren zonder Grenzen op Oerol hebt gevolgd of flink hebt staan stampen op Mysteryland, er is een grote kans dat je op een van deze dolle dagen hebt gesnoept van het pretbuffet. Een disconootje hebt geproefd. Kortom: MDMA hebt gebruikt. En ook al is dit not strictly legal, je zal niet de enige zijn geweest. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en een beetje gezond verstand moet je af en toe uit je bol kunnen gaan. Maar wat kun je doen aan die vervelende dinsdagdip? We geven je tips hoe je met de juiste voeding je comedown zal overleven.

Hoe kun je jezelf het beste voorbereiden op een MDMA kater?

In het geval van recreatief drugsgebruik is het adagium voorkomen is beter dan genezen misschien ietwat misplaatst. Maar zeker met de juiste voeding kun je er voor zorgen dat je je net wat minder verrot voelt na die paar dagen vol fun.

Het begint allemaal tijdens de feesten zelf. De serotonine die door je lichaam giert na het nemen van een prettabletje zal je hongergevoel verdoezelen. Je hersenen zullen simpelweg denken dat je maag vol genoeg zit. Je speekselproductie neemt ook af, dus je voelt niet echt de behoefte om wat te eten. Het natriumgehalte in je lichaam begint hier onder te lijden. Een simpele remedie is om wat zouts te eten. Een frietje of wat soep kan het zoutgehalte weer opkrikken. Je moet je energielevel op peil houden, want veel dansen en niet eten is natuurlijk geen goede combinatie. Het zal je herstelperiode alleen maar langer maken. Het grote risico is dat je naast het frietje ook toegeeft aan de behoefte op een vette bek. Beter iets dan niet eten, toch?

Fout!

Je lichaam heeft nu vooral eiwitten, vitamines en mineralen nodig. Probeer, tijdens je trip, dus op zoek te gaan naar wat fruit, of een wokmaaltijd met rijst, of een goed gevuld broodje vlees (zonder al te veel saus).

Het beste wat je kan doen op de dag van je MDMA kater.

Goed, je hebt het festival of feest overleefd en bent weer thuis. Je lichaam verkeert nog in een vrolijke roes maar begint ook de gevolgen van de afgelopen dagen te voelen. Je duikt je bed in voor wat uurtjes broodnodige slaap. Als je wakker wordt heb je honger. Het beste wat je kan doen is dan goed en gebalanceerde eten. Klinkt een beetje suf maar het zal je zeker helpen. Want juist op deze lamlendige dagen ben je eerder geneigd om een diepvriespizza in de oven te gooien en te lurken aan flesjes cola light. Maar het is extra belangrijk om vettig voedsel te vermijden, deze zullen je staat van ontbinding alleen maar verergeren.

Probeer vet en koolhydraten zoveel mogelijk uit de weg te gaan en eet groente! Hierdoor wordt het suikergehalte in je bloed weer wat uitgebalanceerder. Het is verstandig niet te veel suikerhoudende drankjes en voorverpakte shakes te drinken; houd het bij water. Of een zelfgemaakte smoothie (zonder toegevoegde suiker). Mocht je water een beetje zat zijn, dan kan je het opfrissen met wat sap van een limoen en veel ijs. Of zet een pot groene thee. Je hoofdpijn zal er zeker minder van worden.

7 tips die je MDMA hangover zullen verminderen:

  1. Weet wat je neemt! MDMA is natuurlijk illegaal. Toch kan je het laten testen om zeker te weten dat je geen troep inneemt. Check bijvoorbeeld drugsenuitgaan.nl voor testservices bij jou in de buurt.
  2. Eet antioxidanten. MDMA kan het aantal vrije radicalen in je lichaam flink doen toenemen. Deze zijn schadelijk voor je gezondheid. Door voor en na het gebruik van MDMA donker fruit en groente te eten (denk aan kersen, bessen, zwarte bonen en nog veel meer) wordt het aantal vrije radicalen verminderd.
  3. Drink veel vocht, maar geen alcohol (wie wil er nou een dubbele kater hebben?)
  4. Slaap! Als het kan, neem een dag vrij van je werk. Je lichaam heeft dit nodig om te herstellen.
  5. Eet gezond. We hebben je hier al wat tips over gegeven in bovenstaande tekst.
  6. Geniet met mate. MDMA is schadelijk voor je. Probeer het zo min mogelijk te nemen.
  7. Haal gezond eten in huis vóór je feest of festival. Maak de drempel om gezond te eten en drinken zo laag mogelijk.

Met deze informatie kun je verstandig gebruik maken van MDMA. Maar wist je dat deze partydrug voor meer dan feesten alleen gebruikt wordt?

MDMA kan Posttraumatische Stress Stoornis verminderen.

In de VS zijn nu klinische testen aan de gang die militairen die terugkomen van een missie moeten helpen om van hun PTSS af te komen. Met een pil met daarin MDMA. Wie zei er ‘drugs are bad’?
Bron: Washington Post

MDMA kan je huwelijk redden

Brian Earp, een onderzoeker van Oxford, heeft opgeroepen tot wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van MDMA op relaties. Volgens hem is er veel historisch bewijs dat MDMA relaties die in het slop zijn geraakt kan redden. Ze zijn nog op zoek naar koppels die dienst willen doen als proefkonijnen. Anyone?
Bron: metro.co.uk

Paddestoelen zijn een stuk veiliger dan MDMA

Al deze voordelen ten spijt, het is over het algemeen veiliger om paddo’s te gebruiken dan MDMA. In een studie waar is gekeken naar het aantal eerste hulp interventies per type drug is gebleken dat Paddo’s het minst onveilig zijn. Hierna volgen in afnemende volgorde van veiligheid: Cannabis, LSD, Cocaïne, Amfetamine en dan komt MDMA. Het is wel goed om te weten dat het hier gaat om acute gezondheidsproblemen; de invloed per type drug op de lange termijn is hier niet in meegenomen.
bron: The Guardian

Nog niet genoeg gekregen van praten over drugs? Check de trailer van het nieuwste seizoen van Narcos op youtube.

Ben je er altijd van bewust of iemand iets in je drankje stopt. Dat bewijst dit verhaal van Loran maar weer (inclusief schokkende video).

Zorg dat je altijd op de hoogte bent van de drugs die je gebruikt. Twijfel je of heb je vragen? Op drugsinfo.nl kan je veel informatie vinden.

Drugsgebruik is al zou oud als de mensheid. En voeding is ook iets waar we ons al zo lang mee bezighouden als dat we bestaan. Het is dus niet zo vreemd dat iedere volksstam er zijn eigen wijsheden op nahoudt als het gaat om drugs en katers en de beste remedie hier tegen. Wat werkt voor jou het beste als antikatermiddel na MDMA?